Moja dzisiejszą obiadową inspiracją jest papryka faszerowana, którą koleżanka blogująca mnie skusiła :) Nie mogła sobie odmówić takich pyszności - nie tylko Ja moja sikoreczka też brała w tym obiadku udział. Bardzo szybki i prosty przepis a naprawdę mega dobry i zdrowy, o co najbardziej Nam chodzi :)
Dzisiaj mam dla Was pyszny i szybki przepis na faszerowaną paprykę :) Który zaprezentuje Wam w sesji fotograficznej, której fotografem jest Moja sikoreczka kochana :)
Potrzebne składniki :
* 2 papryki czerwona i żółta
* 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka
* 1 woreczek ryżu
* 20 dkg pieczarek
* łyżka masła lub margaryny
* przyprawa: majeranek, sól himalajska, pieprz
* 2 jajka
Przygotowanie:
Paprykę umyć przekroić na połówki, usunąć gniazdo z pestkami.
Gotowe papryczki odstawiamy do naczynia żaroodpornego, niech czekają na swój farsz :)Teraz możemy zabrać się za przygotowanie pieczarek, które kroimy według uznania i podsmażymy na patelni ...
... w trakcie podsmażania doprawiamy do smaku pieprzem i solą ...
Pieczarki nam chwile przestygną, wcześniej oczywiście przygotowujemy ryż gotując go w lekko osolonej wodzie...
... i dalej bierzemy się za przygotowanie farszu do miski wrzucamy po kolei, mięsko, ryż, pieczarki, doprawiamy do smaku i na koniec dodajemy jajka całość mieszamy w jednolitą masę...
... przygotowanym farszem nadziewamy nasze papryczki układamy w naczyniu i nic więcej nam nie pozostaje jak wsadzić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni, pieczemy 30/40 minut w zależności od tego jak gruba jest papryczka.
Ja zawsze piekę je pod przykryciem nie lubię takich spieczonych :)
Kochani i to na tyle nasz papryczka gotowa do zjedzenia :) Fotograf nie mógł się doczekać i ciągle męczyła mnie pytaniami ... długo jeszcze...
Życzymy smacznego i zapraszamy do wspólnego gotowania :) Jeszcze na koniec pytanie do Was... Czy wasze dzieci też tak lubią gotować i wymyślać przepisy w kuchni jak Moja sikoreczka ?
Pysznie to wyglądam mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńPysznie smakowało;)
Usuńmmmmm pysznie
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMniam, ślinka pociekła!
OdpowiedzUsuńA smakuje wyśmienicie;)
UsuńLubię wszystkie faszerowane warzywa. Są miłą odmianą:)
OdpowiedzUsuńJa też ale najbardziej mnie cieszy,że moja sikorka lubi warzywa :)
Usuńuwielbiam paprykę faszerowaną:)
OdpowiedzUsuńMy też :)Pozdrawiam :)
UsuńŁadnie wygląda :D Jednak kiedyś próbowałam czegoś takiego i niestety nie moje smaki :(
OdpowiedzUsuńKażdy lubi coś innego :)
UsuńPycha ;) Muszę spróbować
OdpowiedzUsuńPychotka, super Ci wyszła taka papryka, uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńJa też byłam zadowolona szczególnie ze pomagała mi sikoreczka;)
Usuńmniamm
OdpowiedzUsuńNaprawdę mniamm mniamm ;)
Usuńuuuu moja mama ostatnio zoribła coś takiego, ale neistetynie bylo mnie w domu i nie jadłam :<
OdpowiedzUsuńTo ominęła Ciebie uczta hihi :) Następnym razem musisz się załapać :)
UsuńUwielbiam takie papryke. ;) Jadłam kiedyś podobnie przygotowaną tylko bez mięsa. :)
OdpowiedzUsuńNo my ostatnio wszystko jemy z kurczakiem hihi zobaczymy jak długo?
UsuńBardzo smacznie to wygląda , moja mama robi coś podobnego tyle że zamiast w papryce piecze je w cukinii.
OdpowiedzUsuńNo my też ten etap mamy za sobą teraz czas na paprykę :)
UsuńWygląda przepysznie, a całość prezentuje się bardzo elegancko - jak w jakiejś pięciogwiazdkowej restauracji ^-^
OdpowiedzUsuńZapraszam na swojego Bloga Sakurakotoo
Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam ;)
Usuńjuż po samym tytule mam ochotę :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
ANRU
Bardzo się cieszę polecam :)
Usuńmniam! Kocham paprykę faszerowaną!
OdpowiedzUsuńPolecam teraz sezon w pełni :)
UsuńWyglądają przepysznie! Często w swojej kuchni robię ten posiłek :D bardzo lubię połączenie kurczaka,ryżu z papryką, która jest kapitalnym źródłem witamin i minerałów!
OdpowiedzUsuńI my też zwracamy na to dużo uwagi;)
UsuńBardzo lubię faszerowaną paprykę. Jest w niej moc smaku :)
OdpowiedzUsuńPyszny przepis :)
Dziekuję :)
UsuńBardzo lubię faszerowaną paprykę. Jest w niej moc smaku :)
OdpowiedzUsuńPyszny przepis :)
;)
UsuńCoś czuję, ze wykorzystam ten przepis w najbliższych dniach :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę ;)
UsuńApetyczne danie - bardzo lubię faszerowane warzywa :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńMniam. :)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńw sezonie bardzo lubię faszerowane papryki :)
OdpowiedzUsuńJa też i używam póki można ;)
UsuńSzczerze powiedziawszy nigdy nie jadłam faszerowanej papryki, ale jej wnętrze, które przyrządziłaś uwielbiam! Pieczarki w połączeniu z piersią i ryżem znam doskonale :)
OdpowiedzUsuń>FOXYDIET<
To fakt farsz super :)
UsuńFajny skład, bardzo lubię faszerowaną paprykę
OdpowiedzUsuńPolecam pyszną ;)
UsuńSuper przepis, moja mama robi z takim farszem jak do gołąbków ;).
OdpowiedzUsuńJa też używam podobnego farszu tylko mięso z kurczaka:)
Usuńwystrój strony - rewelacja :) Zachwyca!!
OdpowiedzUsuńPrzepis extra...aż się głodna zrobiłam!
Wyglądają pysznie, a ja akurat dzisiaj na obiad robiłam cukinię faszerowaną kurczakiem, papryką i pieczarkami :-)
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszna wyszła :)
UsuńUwielbiam takie jedzenie :) często tak faszeruje pomidory i zapiekam :) podobnie robię z cukinią i bakłażanem :)
OdpowiedzUsuńFaszerowane warzywa w każdej postaci uwielbiam
Usuńmam smaka na papryke :D
OdpowiedzUsuńPolecam jest pyszniutka :)
UsuńUwielbiam faszerowaną paprykę :)
OdpowiedzUsuńJa też :) I wszystkie inne warzywa faszerowane :)
UsuńDawno nie jadłam, a bardzo lubię taką paprykę. Warto teraz zrobić, bo papryki jest w bród :)
OdpowiedzUsuńTak teraz papryka wszędzie :) Tylko korzystać :)
UsuńAle to smacznie wygląda ! Muszę zrobić ! <3
OdpowiedzUsuńPolecam - pyszna ;)
UsuńSuper danko :) Bardzo uwielbiam paprykę faszerowaną :)
OdpowiedzUsuńJa planują przyrządzić paprykę faszerowaną z serem - to przystawka typowa dla kuchni macedońskiej :) Dokładnie to te danie, o którym piszę, nazywa się polneta piperka :)
Pozdrawiam serdecznie,
Patryk
No ja sie nie znam poprostu lubię gotować ;) Dziękuję za info ;) Pozdrawiam
Usuń